CINTAABELAN
''perkenalan di fesbuk ''
Wednesday, February 29 • 4:58 AM • 4 comments


hi readers ! wats up ? :)

''perkenalan di fesbuk'' cewahh ! hew3 .. first time ot jatuh cinta dalam dunia maya .
pada asalnya , aku tercari-cari sorang mamat nie , nama dia ''fendi'' . aku search punya la banyak kali tapi tak jumpa . Tuptup , aku ter''add'' sorang jejaka nie . hehe . jejaka la pulak an . Nama dia tuhh fendi jugak . ''fendi ofeilia'' fesbuknya . alamak ai .. berkawan dan terus berkawan la . Kadang kalau tak im chat dengan dia rasa rindu pulak . Masa tu , tertanya-tanya , adakah aku jatuh cinta ?? adakah aku ikhlas mencintainya ? uhmm .. mulala hati berbisik .. jangan percayakan sangat kata-kata lelaki .

Sudah beberapa bulan kenal , aku mula memahami dia sikit demi sedikit . Walaupun , tak pernah jumpa tapi hati aku kuat menyatakan ''dia adalah lelaki yang baik'' . Bermulalah di situ , aku mula berterus terang dengan dia. Aku terfikir perkataan nie '' perigi cari timba'' . Alaaa , just word okayy! perkataan saja . Apa aku kesah masa tu , apa lagi aku cakap ler kat dia yang aku suka dia . Betul ''SUKA'' . TAK T.I.P.U . Alamak !! malu rasanya sebab pertama kali meluahkan rasa cinta kepada lelaki . hewhew .

Agak lama kenal .. aku suka ''attitude'' dia ni . tahu kenapa ?? semasa perkenalan kami yang agak lama beberapa bulan tu , dia tak mintak pun number hp ak . Berbanding dengan lelaki yang aku kenal sebelumnya tu.. kat situ sudah nampak yang dia ikhlas berkawan . Bukan ikut nafsu semata-mata . kalau tak salah , bulan ramadhan tahun lepas dia minta number supaya dapat memudahkan kita orang contact . Da lama kenal so ,aku pun bagi laa..

Seriously , he is the best man i ever had . Betul , tak tipu . dia memang baik .


p/s . WO AI NI NOR AFFENDI ! kalau you ingin menikahiku , sudah semestinya i akan menerima you sebagai suami i . Cuz you my future husband ! andai you jodoh i yang sudah tertulis di luh mahfuz . InsyaAllah . Amin . 


PASTFUTURE
♥ THE WRITER ♥
♥ Ku Nurul Syuhaidah
♥ Perlis
♥ 13 November 1992
♥ 22 tahun
♥ Student
♥ Real fairy tales are happening in her life.
♥ Belajar menjadi perahsia. Rahsia itu bersifat 'istimewa'.
♥ Dia tak nak jadi full time blogger. Dia nak jadi full time Muslim. Kerana tujuan hidup hanya untuk Dia. [51:56]
♥ Dia, gadis biasa yang punya impian yang luar biasa. Lalu, dia memilih untuk gagah daripada rebah. Kerana, dia ialah Ku Nurul Syuhaidah.
♥ TALKIE TALKING ♥



♥ A PART OF HER JOURNEY ♥

♥ Ya Allah... Sometimes, it's hard for me to understand what you really want to happen. But I trust You. I know You will give me what's best. [2:216]

♥ I believe Allah has a bigger plan for me than I had for myself. Have a faith. [3:54]

♥ SUARA HATI ♥

♥ Ada kalanya, kita sampai di satu titik di mana kita harus tawakkal, redha, diam dan tenang untuk tidak memikirkannya lagi. Mungkin disitu, hati kita akan sedia belajar untuk "ikhlas". [2:156]

♥ UPDATE STATUS ♥

>> Setia Hujung Nyawa - NORAZLAN ^_^
date : 9/2/2014
at: 12pm


>> Happy with him. Alan , iloveyou!
date : 11/3/2013
at:10 am


>> Hanya NORAZLAN dihati ^_^
date : 10/2/2013
at: 12pm


>> Terima kasih menerima diri ini :")
date: 1/1/2013
at: 13.12pm

♥ BLOG ARCHIVE ♥

  • BILA TENGAH '' TAKUT''
  • ~NASIHATILAH SAYA~
  • mencintaimu kerana agama yang ada padamu
  • MUHASABAH CINTA ~
  • Menulis Blog Kerana ALLAH
  • pagi2 nie dengar lagu ini . best pulak . menginsaf...