CINTAABELAN
Engkaulah inspirasiku di dunia dan akhirat . INSYAALLAH ...
Tuesday, April 17 • 4:40 PM • 0 comments


‎:: JIKA DITANYA PADA AKU::

Bila rasa down, rasa SEMANGAT HILANG..selain baca quran, 

solat..menulis diari, 

menangis, menjerit, atau makan banyak buat melepas 

geram..apa 'COMMON SENSE' yang 

selalu dibuat?


Jika DITANYA pada aku, pasti MENELEFON MAK..itu salah 

SATU TERAPI, baru dengar 

suara dah rasa TENANG SANGAT..belum lagi melontar kata, 

buat pemangkin 

semangat..HATI MENJADI KUAT..


Jika ditanya pada aku lagi, apa NIKMAT PALING 

BERHARGA selepas nikmat iman dan 

islam..pasti kujawab, nikmat KASIH SAYANG KEDUA 

IBUBAPAKU kerana kasih mereka 

tiada taranya, TIADA GANTINYA..

Jika rasa TENANG menjawab exam, andai rasa mudah saja

 buat sesuatu tugas..JANGAN 

INGAT doa kau (aku) dikabulkan, JANGAN RASA ibadah kau

 sudah sempurna..kerana 

mungkin, itu bukan doa dari kau yang punya BANYAK DOSA,

 termakbul, tapi, DOA IBU 

BAPA kau yang TIDAK PUTUS-PUTUS menyebut nama kau 

dalam doa mereka..mungkin 

itu dari SUJU SOLAT MALAM mereka yang memohon 

kemudahan buat kau, dari doa 

mereka, kerana doa mereka..melalui kasih mereka, dapat kita 

merasa RAHMAT KASIH 

SAYANG Dia..

"IBU BAPA adalah PINTU SYURGA yang PALING 

TENGAH..terserahlah kepada kamu 

sama ada mahu MENSIA-SIAKAN pintu itu atau 

MEMELIHARANYA."

(HR Ahmad, at-Tirmizi, Ibnu Majah)


"Ya Allah, AMPUNKAN DOSAKU, DOSA KEDUA 

IBUBAPAKU..kasihani mereka seperti 

mana mereka MENGASIHIKU sejak dari kecil..."

p/s : Tut, tut, tut...assalamualaikum mummy, rinduuuuu..♥♥


PASTFUTURE
♥ THE WRITER ♥
♥ Ku Nurul Syuhaidah
♥ Perlis
♥ 13 November 1992
♥ 22 tahun
♥ Student
♥ Real fairy tales are happening in her life.
♥ Belajar menjadi perahsia. Rahsia itu bersifat 'istimewa'.
♥ Dia tak nak jadi full time blogger. Dia nak jadi full time Muslim. Kerana tujuan hidup hanya untuk Dia. [51:56]
♥ Dia, gadis biasa yang punya impian yang luar biasa. Lalu, dia memilih untuk gagah daripada rebah. Kerana, dia ialah Ku Nurul Syuhaidah.
♥ TALKIE TALKING ♥



♥ A PART OF HER JOURNEY ♥

♥ Ya Allah... Sometimes, it's hard for me to understand what you really want to happen. But I trust You. I know You will give me what's best. [2:216]

♥ I believe Allah has a bigger plan for me than I had for myself. Have a faith. [3:54]

♥ SUARA HATI ♥

♥ Ada kalanya, kita sampai di satu titik di mana kita harus tawakkal, redha, diam dan tenang untuk tidak memikirkannya lagi. Mungkin disitu, hati kita akan sedia belajar untuk "ikhlas". [2:156]

♥ UPDATE STATUS ♥

>> Setia Hujung Nyawa - NORAZLAN ^_^
date : 9/2/2014
at: 12pm


>> Happy with him. Alan , iloveyou!
date : 11/3/2013
at:10 am


>> Hanya NORAZLAN dihati ^_^
date : 10/2/2013
at: 12pm


>> Terima kasih menerima diri ini :")
date: 1/1/2013
at: 13.12pm

♥ BLOG ARCHIVE ♥

  • NUMBER ONE OF ME ! korang ??
  • MUHASABAH CINTAKU
  • RENUNGAN BERSAMA
  • DOA ~~
  • INSYAALLAH (^_^)
  • JAGA DIRI HAWA.. RENUNGAN BERSAMA :)
  • LELAKI PALING HENSEM DI DUNIA
  • Malu Kepada ALLAH Sebelum Malu Kepada Manusia
  • TAKMAU LAH :'(
  • HIKMAH 2 :)