CINTAABELAN
CERPEN BUAT SI DIA ( :'( )
Sunday, April 1 • 3:07 PM • 4 comments

Mr A , you ingat tak 5 tahun yang lalu.. Masa tu you form 5 dan i form 3. Ingat lagi masa tu di awal tahun 2007. You selalu tengok i masa kat skola , you selalu pandang-2 i bila i ada kat mana je pun . Masa tu i tak tahu you nak mengorat i . I bercinta pun tak taw lagi masa tu you . Uhm.. hari-2 you mesti pergi kelas i . Hari-2 you jumpa i kat kelas . I ingat lagi masa tu , you mintak number hp i . I tak kasi . I jual mahal dengan you.

Mungkin you tak puas hati dengan i , you bodek kawan baik i untuk mintak my number . So you da dapat number hp i . Beberapa bulan kita berkawan , you mula ayat-2 i , you mula luahkan rasa cinta you kat i . You cter kat mama you tentang i . Masa tu i terkasima sangat ! I  tak tahu nak explain apa dengan you. Bfore tu , i nak cakap kat you i tak boleh bercintan cintun dengan you sebab i tak biasa dengan semua tu . Tapi you i tak sempat bagi tahu you . Selepas beberapa minggu , i try to xplain kat you i tak boleh bercinta dengan you . i tak rasa sayang dan cinta kat you . I suka you sebagai kawan baik je . Maaf , i tak main-2kan you . You salah faham . :'(

You berubah !!!! mana janji-2 you ? janji you ikhlas nak berkawan dengan i walaupun kita tak 
berpacaran ?I ingat lagi , kat skola you buat tak tahu je kat i dan samalah bila jumpa kat luar you buat tak tahu je . Masa tu baru i tahu langit tu tinggi ke rendah .
 
Setelah itu , abel da lupakan segalanya tentang dia . Alhamdulillah , result pmr cemerlang .. nasib lagi masalah tu dapat diatasi dengan tenang . Thanks ALLAH !! abel tak pernah rasa apa itu cinta sampaila form5. Lepas spm , abel da terjatuh pulak . Yeahh ! fall in luv wif him . His part time modelling and student kat UNI . yupss , cinta pertama . Tapi tak kekal lama . Just a moment . ITs okay . okay close the story . TATA sweetshearts !

Tahun 2010 , yupss .. 2010 .. bertemu kembali dengan lelaki pertama yang meluahkan perasaan kat i dulu.
Terjumpa MR A kat facebook . Okay .. i terima you as my friend . Berkawan macam dulu-2 . Dan i tahu you try mengorat i . You mintak num hp i . Hari-2 kita mesej dan col. You ingat tak ? Dalam masa col tu you minta nak couple dengan i . You merayu nak couple dengan i . I mintak masa untuk berfikir. I fikir dan fikir .. i terima you sebagai Kekasih i . You study kat perak .. bila you balik you ajak jumpa i. Okay .. i keluar jumpa you . 1st date , banyak benda nak di ceritakan .. i tak pernah sayang seorang lelaki macam tu sekali . Setiap kali kita jumpa wajib i beli sesuatu yang special kasi kat you . You hapi sangat masa tu kan ?? Beberapa bulan lepas tu you da mula tunjuk tembelang you kat i. You suka marah-2 i . I sedar masa tu i x da buat salah pun dengan you tapi you bengang sangat dengan i . Okay you.. i cuba faham you , maybe masa tu you ada masalah . I biarkan you sendirian . 

You mesej i , i hapi sangat ! tak pernah hapi macam tu . I selalu cakap .. ''you , i syg you sampai mati'.. Dia pun cakap benda yang sama juga . Okay .. percaya !
Tapi..... YOU.. da kecewakan hati i . you da permainkan jiwa i . You da sakitkan hati i . Sampai hati you curang di belakang i . Kenapa you buat semua tu ?? cakap syg i dari zaman skola tapi you ?? Allah tu Maha Adil dan Maha mengetahui . DIA da tunjukkan segala bukti yang you curang dengan i . Terima kasih mata terima kasih hati . YA ALLAH.. TERIMA KASIH !

Abel melupakan semua tu . Abel redha dengan semua tu . Allah nak menguji dan ada hikmahnya Allah jadikannya begitu . Family dan kawan-2 lah pendamping di kala duka dan suka . Ayat nie je yang tersemat di hati "JUAL MAHAL DENGAN LELAKI''. tapi tak bererti sombong dengan lelaki ek . Yeahh !! 

You... kenapa you datang lagi ?? why you beg me ?? please you, i dun luv you as a special boyfie but i luv you as my brother . Sehgga sekarg you masih merayu kat i . I try my best to run away frm you . Alhamdulillah , now everythings gonna b okay . 

You... ini untuk you MR A***

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

(SUDAH CUKUP SUDAH)

mR A***.. I SENTIASA MENDOAKAN KESEJAHTERAAN YOU DI DUNIA MAHUPUN DI AKHIRAT KELAK .
 KITA BERSERAH PADANYA . ANDAI YOU JODOH I DI LUF MHFUZ I TTP AKAN JADI MILIK YOU JUGA . 
INSYAALLAH .. (^_^)





PASTFUTURE
♥ THE WRITER ♥
♥ Ku Nurul Syuhaidah
♥ Perlis
♥ 13 November 1992
♥ 22 tahun
♥ Student
♥ Real fairy tales are happening in her life.
♥ Belajar menjadi perahsia. Rahsia itu bersifat 'istimewa'.
♥ Dia tak nak jadi full time blogger. Dia nak jadi full time Muslim. Kerana tujuan hidup hanya untuk Dia. [51:56]
♥ Dia, gadis biasa yang punya impian yang luar biasa. Lalu, dia memilih untuk gagah daripada rebah. Kerana, dia ialah Ku Nurul Syuhaidah.
♥ TALKIE TALKING ♥



♥ A PART OF HER JOURNEY ♥

♥ Ya Allah... Sometimes, it's hard for me to understand what you really want to happen. But I trust You. I know You will give me what's best. [2:216]

♥ I believe Allah has a bigger plan for me than I had for myself. Have a faith. [3:54]

♥ SUARA HATI ♥

♥ Ada kalanya, kita sampai di satu titik di mana kita harus tawakkal, redha, diam dan tenang untuk tidak memikirkannya lagi. Mungkin disitu, hati kita akan sedia belajar untuk "ikhlas". [2:156]

♥ UPDATE STATUS ♥

>> Setia Hujung Nyawa - NORAZLAN ^_^
date : 9/2/2014
at: 12pm


>> Happy with him. Alan , iloveyou!
date : 11/3/2013
at:10 am


>> Hanya NORAZLAN dihati ^_^
date : 10/2/2013
at: 12pm


>> Terima kasih menerima diri ini :")
date: 1/1/2013
at: 13.12pm

♥ BLOG ARCHIVE ♥

  • ALHAMDULILLAH (^_^)
  • siapa anak sulung ?? sedeyyy tak ? Allah ada .. du...
  • KEBAB BUAH. YUMMY !
  • NIKAH GANTUNG ??
  • CINTA SUAMI :)
  • CONGRATE ANAS RIDZUAN :)
  • KEMBAR ? nanak !
  • Anas Ridzuan Unik !
  • " DIJUAL OLEH RAKAN BAIKNYA " YA ALLAH (TAKBIR)
  • AGAR-AGAR KELAPA VERSI ABEL