CINTAABELAN
" DIJUAL OLEH RAKAN BAIKNYA " YA ALLAH (TAKBIR)
Wednesday, March 21 • 3:26 PM • 4 comments

Actually, tak da mood nak tulis entry kali nie . Terasa sedih sangat . Menitis air mata bila mengenangkan seorang bapa menanggis demi anaknya . Namun , Abel nak share kisah tu kat sini .

Hari ini .. seorang bapa menanggis kerana anak perempuannya . Seorang bapa yang sangat sayangkan anaknya . Tambah lagi , anak sulung pulak tu an . Siapa la yang tak sayangkan anaknya kan . Zuriatnya tu dan rezeki oleh ALLAH . 

Namun , pada suatu malam, anak perempuannya itu keluar dengan seorang rakannya . Kata seorang bapa ini  rakannya tersebut adalah perempuan . Anak perempuannya itu keluar sampai larut malam sehinggakan bapa dan ibunya gelisah menanti kepulangan anak perempuannya . Tunggu punya la tunggu kan , 3 pagi baru balik . Si ibu bertanya , kenapa balik lewat?? pergi mana ?? balik dengan siapa?? nampak tak betapa risaunya ibunya tu .

Setelah itu , ibu merasakan tidak sedap hati lalu bertanya kepada anak gadisnya , kenapa menanggis nie?Anaknya terus diam membisu tak nak bagi tahu si ibu ni . Tetapi bila dipujuk lama kelamaan anak gadis tersebut memberitahu kepada bapa dan ibunya yang dia telah "DIROGOL" . Bukan seorang lelaki sahaja yang meratahnya tetapi dua lelaki . Ya Allah !! (takbir)

Bila diceritakan semuanya tu , dia telah dijual kepada lelaki durjana tersebut . Tahu tak siapa yang menjualnya tu ?? Rakan baiknya !! Yarr ! rakan perempuannya itulah yang menjualnya kepada lelaki tersebut . Harga dirinya dijual dengan harga 100 ringgit . SubhanaALLAH.. Tergamaknya buat rakan sedemikian rupa . 

Kes ini sudah pun dibicarakan . Keluarga mangsa sudah pun buat report polis . Kepada adik (*******)(16 Tahun) Hanya doa dan nasihat yang dapat penulis bagi . Sekarang dia berada di rumah kebajikan . Kepada si bapanya yang menghidap penyakit kronik , semoga cepat-cepat sembuh . Amin ..

Bila mendengar bingkisan ini , hati berdetik lalu menitiskan air mata . Sayu.. sebab kali pertama mendengar kisah ni dari mangsa . 

So .. kepada readers dan diri sendiri jugak , berhati2 apabila memilih kawan . Berkawanlah dengan orang yang memilih kepada jalan ALLAH . InsyaALLAH , Kita dijalanNYA kelak . Amin , Amin Ya Rabbal Alamin.

Dan kepada sesiapa yang terbaca entry ini .. ambil dan buat pengajaran . Kalau korang di tempat mangsa macam mana korang rasa disebabkan dijual oleh rakan baiknya ??macam mana nak menghadapinya ?? macam mana keluarga ? ibu ayah ?? ditambah malu ??

Entry ini tidak dipetik dari mana2 tetapi dari telingga , mata ke hati . Mendengar dari si mangsa dan bapa mangsa . So , tuntasnya .. janganlah percayakan seseorang 100 % . Memilihlah rakan yang boleh bawa kita ke jalanNYA . 
WALLAHUALAM.





PASTFUTURE
♥ THE WRITER ♥
♥ Ku Nurul Syuhaidah
♥ Perlis
♥ 13 November 1992
♥ 22 tahun
♥ Student
♥ Real fairy tales are happening in her life.
♥ Belajar menjadi perahsia. Rahsia itu bersifat 'istimewa'.
♥ Dia tak nak jadi full time blogger. Dia nak jadi full time Muslim. Kerana tujuan hidup hanya untuk Dia. [51:56]
♥ Dia, gadis biasa yang punya impian yang luar biasa. Lalu, dia memilih untuk gagah daripada rebah. Kerana, dia ialah Ku Nurul Syuhaidah.
♥ TALKIE TALKING ♥



♥ A PART OF HER JOURNEY ♥

♥ Ya Allah... Sometimes, it's hard for me to understand what you really want to happen. But I trust You. I know You will give me what's best. [2:216]

♥ I believe Allah has a bigger plan for me than I had for myself. Have a faith. [3:54]

♥ SUARA HATI ♥

♥ Ada kalanya, kita sampai di satu titik di mana kita harus tawakkal, redha, diam dan tenang untuk tidak memikirkannya lagi. Mungkin disitu, hati kita akan sedia belajar untuk "ikhlas". [2:156]

♥ UPDATE STATUS ♥

>> Setia Hujung Nyawa - NORAZLAN ^_^
date : 9/2/2014
at: 12pm


>> Happy with him. Alan , iloveyou!
date : 11/3/2013
at:10 am


>> Hanya NORAZLAN dihati ^_^
date : 10/2/2013
at: 12pm


>> Terima kasih menerima diri ini :")
date: 1/1/2013
at: 13.12pm

♥ BLOG ARCHIVE ♥

  • AGAR-AGAR KELAPA VERSI ABEL
  • UDANG GORENG KELAPA PARUT
  • C.I.N.T.A ?? N.A.F.S.U ??
  • KING OF BADMINTON (DATUK LEE CHONG WEI )
  • Ahad yang bushan !
  • esokkk ?? 7 mac 2012 .
  • JARAK AKU DAN DIA
  • '' TE AMO ''
  • ''sweets sangat'' MY MR F .
  • ''perkenalan di fesbuk ''